werken met instrumenten

Beroepstraining Therapeutische Lichaamsgerichte Interventies

Verken de psychologische aspecten van lichaamsgerichte interventies en hoe je deze effectief kunt toepassen.

Ben jij een professional in de zorg, therapie of coaching en op zoek naar een manier om je vaardigheden te verdiepen en je cliënten nog beter te ondersteunen?
De training 'Therapeutische Lichaamsgerichte Interventies' biedt jou de unieke kans om je kennis en vaardigheden uit te breiden met krachtige technieken die lichaam en geest samenbrengen.

Tijdens deze training leer je:

 • technieken toe te passen om lichaamsbewustzijn bij de cliënt te vergroten
 • de psychologische aspecten van lichaamsgerichte interventies
 • hoe je het lichaam van de cliënt kunt lezen
 • hoe je blokkaddes in het lichaam herkent en weet welke interventie je in kunt zetten
 • hoe beweging en lichaamswerk kunnen bijdragen aan emotionele expressie en genezing
 • veilig hands on te werken

Lichaamsgerichte interventies spelen een cruciale rol in therapie vanwege hun holistische benadering die zowel het fysieke als het emotionele welzijn van cliënten aanspreekt. Door zowel het lichaam als de geest te betrekken, kunnen therapeuten effectievere en duurzame resultaten bereiken voor hun cliënten.

Emotionele en psychologische problemen manifesteren zich vaak in het lichaam als fysieke spanning, pijn of andere symptomen. Door direct met het lichaam te werken, kunnen therapeuten diepere lagen van emotionele en psychologische problemen aanspreken en behandelen.

Omdat veel mensen zich niet bewust zijn van de spanningen en signalen die hun lichaam hen geeft helpen lichaamsgerichte interventies cliënten om een dieper bewustzijn van hun lichamelijke sensaties te ontwikkelen. Dit verhoogde lichaamsbewustzijn kan leiden tot een beter begrip van hun emotionele en mentale toestand en helpt hen om deze op een gezondere manier te reguleren.

Bij de Bellein Academie leer je niet alleen welke lichaamsgerichte interventies je kunt toepassen, je leert ook hoe je de cliënten actiever kunt laten luisteren naar de verhalen die het vertelt. Verhalen die verscholen liggen in het onderbewuste. Er ligt een schat aan informatie te wachten om gevonden te worden zodat de cliënt zichzelf beter zal begrijpen en andere gedragskeuzes kan maken wanneer hij of zij dat wenst.

Trauma wordt vaak in het lichaam opgeslagen en kan zich manifesteren als chronische pijn, spierspanning of andere lichamelijke symptomen. De lichaamsgerichte hechtingstherapie helpt bij het vrijmaken van de opgeslagen verhalen door middel van veilige en gecontroleerde lichaamsinterventies.

De integratie van lichaamsgerichte technieken kan de therapeutische relatie versterken door een diepere verbinding en vertrouwen tussen cliënt en therapeut te bevorderen. Het werken met het lichaam kan een gevoel van veiligheid en ondersteuning bieden dat essentieel is voor effectieve therapie.

Data

24 en 25 februari 2025 - dag 1 en 2

31 maart en 1 april 2025 - dag 3 en 4

21 en 22 april 2025 - dag 5 en 6

3 juni 2025 - dag 7 (laatste dag)

1 september 2025 (de terugkomdag)

Tijden: van 9.00 tot 17.00 uur

Save the date15 juni 2025 uitnodiging jaarlijkse Feest Bellein Academie

€1975,-

Dit zijn de kosten voor particulieren. Het bedrag is vrijgesteld van btw.

Overige kosten bestaan uit eventueel aan te schaffen boeken.

Financiële budgetten mogen geen drempel zijn om een training of opleiding te gaan volgen. Daarom kiezen wij voor deze relatief lage tarieven voor particulieren en zelfstandig ondernemers.Wij gaan er vanuit dat werkgevers beschikken over budgetten voor duurzame inzetbaarheid. Onze zakelijke tarieven zijn daarom marktconform en exclusief BTW. Wanneer de werkgever de training of opleiding vergoedt, geldt daarom een ander tarief, vraag een offerte op.

Algemene info

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt:

 • voor therapeuten en psychologen die kun kennis willen verbreden en verdiepen ten aanzien van het lichaamsgericht werken.

Toelatingseisen

Naast de algemene voorwaarden voor deelname aan de training, gelden tevens onderstaande eisen:

 • je hebt een afgeronde HBO opleiding; 

 • je bent werkzaam als therapeut of psycholoog;

 • je beseft dat het een hands-on training is waarbij ook eigen (trauma)delen kunnen worden aangeraakt;

 • je beseft dat jij verantwoordelijk bent en blijft voor de behandeling van jouw eigen cliënten en dat de Bellein Academie niet aansprakelijk kan worden gesteld;

 • je beseft dat je supervisie sessies hebt te volgen en daar ook verantwoordelijkheid voor neemt deze af te spreken. Bij voorkeur bij iemand die bij de Bellein Academie is aangesloten.

Studieduur

Je komt drie keer twee dagen bijeen. We ronden de beroepstraining af op dag 7.
Na een aantal maanden volgt er nog een terugkomdag waarbij we lopende trajecten en vraagstukken doornemen.

kennis die leidt tot verandering heet wijsheid
€ 1975,-

Beroepstraining Therapeutische Lichaamsgerichte Interventies

Schrijf je in voor de opleiding Therapeutische Lichaamsgerichte Interventies en ontdek de kracht van het lichaam in het therapeutische proces. Geef je cliënten de volledige ondersteuning die ze verdienen en transformeer je eigen praktijk naar een hoger niveau


Heb je een vraag?
Mail ons gerust!