Filosofische Sociëteit Bellein

-Voeding voor de Ziel-

Wat is geluk? Geldt universele Liefde voor iedereen? Bestaat alles uit energie of is dat een fabeltje?

Zomaar wat vragen die we ons als mens kunnen stellen. En er zijn er zoveel! Vragen over de Universele Liefde, over levensenergie, over Eenheid en het bestaan van een morfogenetisch veld. 

Voor veel van deze vragen kunnen we ons wenden tot publicaties van wetenschappers die zich hierop toe hebben gelegd. En als mens kunnen we ook luisteren naar wat het lijf ons vertelt, naar wat onze ziel ons ingeeft. Dit vraagt een bepaalde rust en vertraging. Het vraagt om een bewust aanwezig zijn in het hier en nu om te horen wat er gezegd wordt. Onze waarheid, ons pad, laat zich horen of zien via energie in welke vorm dan ook. De energietrilling geeft aan waar je je bevindt, wat goed voor je is, wat jouw pad is om te gaan. Hiervoor hebben we naast de wijsheid van ons lichaam ook de liefdevolle kracht van onze geest en ons hart nodig. 

Filosofische Sociëteit Bellein

We kunnen dan wel bestaan, maar leven we ook?

contact met onze intuïtie

Dat zei een wijze man lang geleden. Hij zegt daar iets wezenlijks. Leven is namelijk een hele kunst. Maar wat verstaan we eigenlijk onder ‘leven’? Ieder mens geeft daar op zijn eigen manier betekenis aan. Of bestaat er ook een grote gemene deler? Dragen we allemaal een essentie in ons die gelijk is voor iedereen? Welke zou dat dan zijn? En hoe doe je dat dan, leven vanuit die essentie? Hoe maak je er contact mee en hoe voelt het?

Zie hier de vele vragen die we als mens sinds de oudheid in ons dragen, zo ook jij, bewust of onbewust. Precies deze vraagstukken vormen de leidraad tijdens de bijeenkomsten van de Filosofische Sociëteit Bellein. Vraagstukken die we met onze unieke eigenschappen en talenten gaan doorvoelen met lichaam, geest en ziel. Samen onze ervaringen en informatie met elkaar delen, immers informatie leidt tot kennis. 

Kennis die leidt tot liefdevolle veranderingen in je leven heet wijsheid

Het voelt voor mij als een weelde om in deze context samen te zijn en ik kijk ernaar uit om jou op deze plek te ontmoeten samen met Corlies van Oord, de initiatiefneemster. 

Corlies benaderde me enkele maanden geleden met de vraag of er een plek gecreëerd kon worden waarbij we samen konden filosoferen over levensvraagstukken. Maar dan filosoferen met een extraatje. Niet alleen praten, maar ook ervaren. Hoofd, ziel en lichaamsenergie combineren we. Toen ik haar vroeg wat haar tot deze wens bracht, zei ze:

Vanaf het moment dat ik afscheid nam van de God van de kerk hoor ik mezelf met enige regelmaat zeggen dat ik dan weliswaar niet meer ‘gelovig’ ben, maar ik er wel in geloof dat er ‘meer is tussen Hemel en Aarde‘.

Ook ben ik ervan overtuigd dat niets voor niets is. Maar wat is dan dat ‘meer tussen Hemel en Aarde’? En als ‘Niets voor niets is’ dan heeft alles dus een samenhang. Maar hoe werkt dat dan? Toen ik daar het een en ander over begon te lezen merkte ik hoe boeiend het is om het leven te plaatsen in een groter geheel, nog groter dan de aarde zelf.

Welke inzichten zijn er over de aard, betekenis en werking van het universum?
Wat zeggen de verschillende religies?
Wat zijn de gedachten van de filosofen en verlichte denkers hierover?
En hoe denken anderen hierover?
Voelen ze er wat bij?
Kunnen deze inzichten ons helpen in ons persoonlijk leven
Kortom: ik heb behoefte aan voeding voor de ziel’.

De Filosofische Sociëteit: samen met elkaar ervaren, inzichten delen en filosoferen.

En zo is het idee ontstaan om de filosofische sociëteit Bellein op te richten. Een plek waar gelijkgestemden met elkaar ervaren, inzichten delen en filosoferen over levensthema’s waar ieder mens zich mee bezig houdt.

We organiseren bijeenkomsten, gratis open avonden en elk jaar organiseren we een groter event. Dit jaar hebben we meerdere inspirerende dinsdagavonden ingericht op basis van de zeven universele wetten van de Kybalion. Werk gebaseerd op de occulte (geheime) hermetische filosofie uit het oude Egypte. De grondlegger van deze filosofie was Hermes Trismegistus, ook wel “Hermes de driemaal grootste” genoemd en verwijst naar de grootste filosoof, koning en priester. Hij was ook de grondlegger van de astrologie en alchemie

Op genoemde data komen we bijeen. Inloop is vanaf 18.00 uur zodat we eerst even een kopje thee kunnen drinken en bijpraten met elkaar. Om 19.00 uur start het programma en we sluiten samen af om 21.30 uur.  

SEIZOEN SEPTEMBER 2022 – SEPTEMBER 2023

 • 4 oktober 2022:
  OPEN AVOND, IEDEREEN VAN HARTE WELKOM
  De Wet van Eenheid
 • 20 december 2022: De Wet van Trilling
  LEDEN VAN DE SOCIËTEIT KUNNEN EEN GAST MEENEMEN
 • 10 januari 2023: De Wet van Overeenstemming
 • 7 februari 2023:De Wet van Polariteit
 • 14 maart 2023: De Wet van Ritme
 • 9 mei 2023: De Wet van Oorzaak en Gevolg
 • 13 juni 2023: De Wet van Dynamische Balans
 • 11 juli 2023: OPEN AVOND, IEDEREEN VAN HARTE WELKOM. Over Universele Liefde

Als lid heb je uiteraard de vrijheid te komen wanneer je wilt. Je bent dus niet verplicht aan alle bijeenkomsten deel te nemen. En natuurlijk vinden we het fijn als je erbij bent!

Doe met ons mee en ontdek een wereld binnen jouw wereld. Word lid van de Filosofische Sociëteit Bellein 

Met het jaarlijkse lidmaatschap 

 • ben je onder gelijkgestemden en leer je nieuwe mensen kennen;
 • heb je gratis toegang tot alle bijeenkomsten van de Sociëteit;
 • kun je twee keer per jaar een gast meenemen naar een van de bijeenkomsten (zie de data waarop dat kan);
 • heb je gratis toegang tot het jaarlijkse event van de filosofische sociëteit;
 • word je uitgenodigd voor het jaarlijkse feest van de Bellein Academie.

De kosten om deel te nemen aan de Filosofische Sociëteit 2022 bedragen € 200,- 
Het lidmaatschap loopt van september 2022 tot september 2023.
Bij latere instroom betaal je het lidmaatschap naar rato.