Core Essence Basis

Een intensief en lichaamgericht persoonlijk traject op zoek naar je ware zelf​. Daag jezelf uit. Verleg je grenzen, vergroot jouw comfortzone. Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens.

De Bellein Academie biedt twee opeenvolgende jaartrainingen Core Essence aan, te weten Core Essence Basis (CEB) en Core Essence Gevorderd (CEG). Beide jaren zijn erop gericht een intensief persoonlijke groei door te maken op een lichaamsgeoriënteerde manier. De jaartrainingen zijn geen therapeutisch traject.

De twee opeenvolgende jaartrainingen vormen tevens de eerste twee jaar van de opleiding tot Core Essence Lichaamsgericht Therapeut. Dat betekent dat je na het succesvol doorlopen van CEB en CEG je kunt kiezen of je door wilt studeren voor het therapeutschap. Je stroomt dan door naar het derde jaar van de vijfjarige opleiding tot Core Essence Lichaamsgericht Basis Therapeut

Je bent niet verplicht door te stromen en je kunt na de eerste twee jaar jouw persoonlijke ontwikkelingstraject afsluiten en uitstromen.

Tijdens deze jaartraining leer je:

Core Essence vindt een basis in de lichaamsgerichte stroming Bio Energetica en Core Energetica en is verrijkt met kennis uit de ontwikkelingspsychologie, de neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, ademtherapie, bewegingsleer en onderdelen van het muscoloskeletale systeemleer.

We kijken met een holistische blik naar de mens. Alles in het leven is met elkaar verweven. Bij de jaartraining hebben we daar oog voor. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die kan worden ingegeven door hetzij je hoofd, hetzij je hart of een combinatie ervan. Naast dit alles word je je tijdens de training op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en ligt er de uitnodiging om nieuwe gewoontes te ontwikkelen.

Data

Data seizoen 2023/2024

16-17 september 2023 – weekend module 1
28 september 2023 – theoriemiddag module 1

14-15 oktober 2023 – weekend module 2
26 oktober– theoriemiddag module 2

25-26 november 2023 – weekend module 3
7 december
– theoriemiddag module 3

27-28 januari 2024 – weekend module 4
8 februari 
– theoriemiddag module 4

9 -10 maart 2024 – weekend module 5
21 maart – theoriemiddag module 5

20-21 april 2024 – weekend module 6
2 mei 2024- theoriemiddag module 6

12 mei 2024 uitnodiging jaarlijkse Feest
(viering afsluiting tweedejaars Core Essence)

Tijden:
weekenden van 9.00 tot 17.00 uur
theoriemiddagen 13.00 tot 16.30 uur

€ 3975,-.

Dit zijn de kosten voor particulieren. Het bedrag is vrijgesteld van btw. Wanneer de werkgever de jaartraining vergoedt, geldt een ander tarief, vraag daarvoor een offerte op. Overige kosten bestaan uit aan te schaffen boeken, online training en de verplichte therapeutische sessies.