Basisoefening in ademhaling via je hart

Welkom bij oefening 3 van de e-course “Uit je hoofd, in je hart”, 3

Praktisch

Kies een rustige plek alvorens de oefening te beluisteren en zorg ervoor dat je de komende 15 minuten niet gestoord wordt. Ik nodig je van harte uit om geluid te maken op momenten dat het zo voelt voor jouw lijf. Dit maakt dat je een diepere beleving zult hebben bij de oefening. Volg mijn stem en laat los. Drink na afloop bij voorkeur een glas water en geniet na van de stilte en rust in je lijf.

Heb je behoefte aan verdieping?

Online training: “Gegrond aanwezig zijn”
Klik hier voor meer info >

Interesse in een livesessie?

3. Basisoefening in ademhaling via je hart

Hai, !

Hoe gaat het met jou? Wil het gronden lukken? Ervaar je al meer contact met je eigen lijf? 
Vandaag krijg je toegang tot de derde grondingsoefening, dit keer richten we ons op de ademhaling via je hart.  

De derde grondingsoefening

Basisoefening in ademhaling via je hart.

Uitleg

Je lichaam kent meerdere chakra’s, dit zijn in feite energiepunten in het energieveld van je lijf. We onderscheiden zeven centrale chakra’s. Vanuit Core Energetica tellen van onderaan het lichaam naar boven toe. Jouw eerste chakra maakt de verbinding met de aarde. Het punt ligt tussen je anus en penis/vagina in. Het staat voor verbinding met de aarde en het gaat over bestaansrecht. Het tweede chakra ligt net onder je navel, ongeveer drie vingers onder je navel. Deze plek staat voor de verbinding tussen jou en de ander. 

Dan hebben we de derde chakra, gevestigd in de buurt van je solar plexus. We kennen deze plek ook wel als de zonnevlecht. Deze chakra staat voor het naar buiten brengen van jezelf in de wereld. Staan voor wie je bent en wat je wilt. De vierde chakra ligt bij je hart, de plek waar je liefde is genesteld. De blauwe chakra, de keelchakra is de vijfde. Het staat voor uiten, voor het aangeven van je behoeften, verlangens en grenzen. Als voorlaatste herkennen we het ‘derde oog’. De zesde chakra. 

En tot slot op je kruin, daar zit jouw zevende chakra. De plek waarmee je je verbindt met het spirituele. Er is op internet ontzettend veel te lezen over chakra’s. Ook zijn er tal van boeken die je kunt lezen. Ik adviseer het boek en werkboek van Judith Anodea. 

Deze oefening richt zich op het openen van je hart. Het laten stromen van de liefde voor jezelf. Het opnieuw in contact komen met jezelf. Tijdens de oefening kun je visualiseren dat je via je hart (je vierde chakra) ademhaalt.

Waarom is het zo belangrijk dat je jouw adem even vasthoudt?

Tijdens de oefening geef ik enkele keren aan dat je jouw adem even vast moet houden. Dit doe ik om de spanning op je spieren, die betrokken zijn bij de ademhaling wat extra wil oprekken. Gedurende de dag adem je op een minder intensieve manier, je ademhaling kan zelfs wat oppervlakkig zijn. Hierdoor raken spieren lui en kunnen ze stijf en stram aanvoelen. Alleen dat voel je niet zo snel, totdat je ineens rek en strek oefeningen met je bovenlijf gaat doen. Met het dieper in- en uitademen en het vasthouden van de lucht, maak je de spieren in feite weer wakker. Je rekt ze meer op, ze herinneren zich weer dat ook zij mee kunnen bewegen tijdens het ademhalen. Uiteraard is dit wel een kwestie van bewustzijn, jouw actie om bewust adem te halen en daarbij al je spieren te gebruiken. Maar soms regelt je lichaam het echt helemaal zelf, dan moet het blijkbaar even. Dat zijn de momenten waarop je opeens een hele diepe zucht slaakt. 

Heb je er ooit bewust bij stil gestaan dat dit een teken van je lichaam is dat het meer wil dan dat je het geeft? 

Online training

Wil je meer verdieping in dit onderwerp? Volg dan mijn online training ‘Uit je hoofd, in je lijf’. Hier leer je meer over 

Je kunt de online training ook aanvullen met 3 of 5 live sessies. Tijdens deze sessies zullen we oefeningen doen die je nog bewuster maken van het contact met je eigen lichaam en de manier waarop je uiting geeft aan datgene wat in je lichaam leeft. Soms ben je je niet bewust van bepaalde gewoontes en blokkades in je lichaam. 

Ik vertel je wat ik in je lichaam en lichaamsenergie zie gebeuren en geef je dit mee. Daarnaast bied ik je tips zodat jij je gronding en ademhaling kunt optimaliseren. Het resultaat? Meer energie, meer levenslust, meer passie in je leven. 

Lieve groet,

© Marjolein van Belle | Praktijk Bellein – Bellein Academie | www.Bellein.nl | 2022