Herinner jezelf

Ontdekkingsreis ‘De Liefde en Ik’
Week 2

Welkom ,
bij alweer de tweede week van deze ontdekkingsreis.

Jouw hart openen, dat is ook zoiets wat niet altijd even makkelijk is. Ik zou je nog vele andere vragen kunnen stellen rondom dit thema. Zoals ‘Voel jij je hart dagelijks?’. En dan bedoel ik niet letterlijk jouw hart, want de cardioloog die ik sprak gaf heel helder aan dat het voelen van je fysieke hart niet mogelijk is. De steken die je kunt voelen in je hartstreek zijn vaak omliggende spieren. Maar even terug naar het thema zelf. Met de vraag of je je hart dagelijks voelt, bedoel ik eigenlijk of je de liefde kunt voelen stromen die je in je draagt. De warmte en de liefde voor jezelf en voor een ander. En hoe voelt dat dan in jouw lichaam?

Het is in ieder geval belangrijk dat je contact hebt met je hart zodat je kunt voelen hoe het met je is. Soms als je bijvoorbeeld bang bent, dan sluit je hart. Je beschermt je tegen pijn en verdriet. En wanneer je iemand ziet van wie je veel houdt, dan stroomt je hart over. De bewegingen rondom jouw spirituele hart vertellen je hoe het met je gaat, wat er belangrijk is en wat je te doen hebt.

Je hart openen voor jezelf is soms al een hele klus. Misschien draag je oordelen over jezelf in je, misschien heb je niet zo’n goede relatie met jezelf en ben je dingen gaan geloven over jezelf die niet al te positief zijn. Zulke dingen leiden tot een hart dat zich hermetisch kan sluiten. Hoe zit dat bij jou?

Mijn eerste vraag aan jou deze week

Geen zin of tijd om te lezen?

Heb je geen zin of tijd om te lezen, maar wel om te luisteren?
Beluister dan onderstaand geluidsfragment.

De eerste vraag heb je doorvoeld .
Heb je meer voeling gekregen met jouw hart? 
Tijd voor de tweede vraag van deze week!

Soms openen we ons hart minder makkelijk voor onszelf maar wel makkelijk voor een ander. Bijvoorbeeld je beste vriend(in) of bijvoorbeeld voor dieren. Zeker bij huisdieren is het appeltje eitje. Je kunt jezelf afvragen waarom dat zo is. Ik geloof erin dat we huisdieren als minder bedreigend ervaren en je hebt als het goed de controle. Het hebben van controle is iets dat ons makkelijk doet openen. De vraag is echter, open je dan werkelijk? Want eigenlijk stel je een voorwaarde: als ik controle heb, dan wil ik mijn hart wel openen. Maar hoe eerlijk is dat naar jezelf toe?

Mijn tweede vraag aan jou deze week

Geen zin om te lezen?

Heb je geen zin of tijd om te lezen, maar wel om te luisteren?
Beluister dan onderstaand geluidsfragment.