opleiding-core-essence-somatisch-therapeut

Opleiding tot Lichaamsgericht Hechtingstherapeut

Word een Professional binnen de Lichaamsgerichte Psychotherapie

Bekijk direct onze opleidingen

Begeleid lichaamsgericht

Bij de Bellein Academie kun je de beroepsopleiding tot lichaamsgericht hechtingstherapeut volgen. Een opleiding conform HBO standaarden die jou tot een professional maakt binnen de lichaamsgerichte psychotherapie.

Vanuit het raamwerk van de ontwikkelingspsychologie, neurobiologie en het musculoskeletale systeem leer je het vak van lichaamsgericht therapeut.

Je leert kijken naar het lichaam van de cliënt (wat vertelt het lijf). Je ontwikkelt jouw eigen vermogen de levensenergie van de cliënt te volgen (hoe beschermt het lichaam de kern). Je luistert naar de uitdagingen waar de cliënt voor staat en plaatst ze in het grotere geheel (psychologische kindfase, filosofie). En je maakt je technieken eigen die de cliënt stimuleren zijn energie op gang te brengen. Alles om de gezonde delen van de cliënt verder uit te nodigen te floreren om vervolgens de schaduwdelen naar het licht te durven brengen.


Door gedegen kennis (theorie) en kunde (technieken) leer je vanuit jouw eigen stevige draagkracht de cliënt te begeleiden op zijn of haar pad.

De beroepsopleiding legt het accent op krachtige basisprincipes als

  • Ontwikkelingspsychologie
  • Jungiaanse psychoanalyse
  • Reichiaanse karakteranalyse
  • Bio energetische oefeningen
  • Werken met het onderbewuste
  • Neurobiologie (o.a. polyvagaal theorie)
  • Filosofie 
  • Somatic experience
  • Musculoskeletale leer
  • Adem- en bewegingsleer

Opleidingen:

Lichaamsgericht hechtingstherapeut Leerjaar 1

Lichaamsgericht hechtingstherapeut Leerjaar 2

Lichaamsgericht hechtingstherapeut Leerjaar 3

Lichaamsgericht hechtingstherapeut Leerjaar 4

Lichaamsgericht hechtingstherapeut Leerjaar 5

BLIJF OP DE HOOGTE
van onze activiteiten

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Mijn wereld was dé wereld
Voordat ik met Core Essence in contact kwam, had ik geen idee van de wereld die ook in mij bestaat. Mijn wereld was dé wereld. Het is nooit in me opgekomen dat ik een leven leidde die volledig gekleurd werd door mijn overlevingsstrategieën. Sterker nog, als iemand me in die tijd zou vertellen dat ik er strategieën op nahield, dan had ik me denk zwaar beledigd gevoeld. 
David - Deelnemer jaartrainingen Bellein en online cursussen
Durf nieuwsgierig te zijn...

Het raakt mij wat voor een kracht wij hebben als mens om je leven totaal te kunnen veranderen. Voordat ik startte met Core Essence voelde ik niets en dacht 'Is dit het leven nou?'.

Nu bijna drie jaar verder voel ik levensvreugde, passie en liefde. In mijn leven is alles veranderd. Ik voel overvloed in mijn gezondheid, de plek waar ik woon, mijn vrienden, in mijn liefdesleven en financiën. Ik kan voor mezelf zorgen en kan hulp vragen aan anderen als dat nodig is. Ik hoef het niet meer alleen te doen. 

Voor degene die dit leest. Mijn intentie voor jou is dat je nieuwsgierig durft te zijn. Nieuwsgierig naar wat het leven jou te bieden heeft. Met heel mijn hart zeg ik dat de jaartrainingen Core Essence veel voor mij hebben betekend.  

Rachel - Deelnemer jaartrainingen Bellein
Leer in je eigen kracht te gaan staan
Wil je echt diep én liefdevol onderzoeken waar je vastloopt in je leven en in je eigen kracht gaan staan om je leven zo vorm te gaan geven zoals je hart het verlangt? Gun jezelf dan Core Essence en de Bellein Academie. Het is voor mij nu al het grootste en meest passende cadeau dat ik mezelf heb gegeven. 
Inge - Opleiding lichaamsgericht hechtingstherapeut

Waarom wij hechting zo belangrijk vinden

We zien dat zelfhechting de mentale belasting van het dragen van een 'masker' vermindert wat op zijn
beurt de levenlust en innerlijke vrede verhoogt.

Het herwinnen van de verbinding met zichzelf kan een uitdagende reis zijn. Het herstellen van de verbinding met zichzelf begint met het herkennen en begrijpen van de oorzaken van onthechting. Dit proces vereist bewuste inspanningen zoals het creëren van meer lichaamsbewustzijn, zelfreflectie, zelfzorg, het stellen van gezonde grenzen, en het zoeken van ondersteuning wanneer nodig. Als lichaamsgericht hechtingstherapeut kan jij hierbij van onschatbare waarde zijn.

Waarom?
Omdat een hechtingstherapeut de cliënt lichaamsgericht begeleidt bij het doorgronden van diepgewortelde, onbewuste patronen, het verwerken van (vroegkinderlijke) trauma's, en het opbouwen van een gezond zelfbeeld.
Met jouw professionele hulp krijgt de cliënt de tools en inzichten die nodig zijn om zijn ware zelf
te omarmen en een authentiek leven te leiden. 

Heb je vragen?

Wil je weten wat de opleidingen van Bellein Academie voor jou kan betekenen? Er zijn oud deelnemers bereid je live te ontmoeten en te vertellen over hun ervaringen. Wil je met één van hen in contact komen, laat het ons weten.