Jaartraining Bellein Basis

Een intensief en lichaamgericht persoonlijk traject op zoek naar je ware zelf

Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens.

Een intensief en lichaamgericht persoonlijk traject op zoek naar je ware zelf. Daag jezelf uit. Verleg je grenzen, vergroot jouw comfortzone. Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens.

De Bellein Academie biedt twee opeenvolgende jaartrainin aan, te weten Bellein Basis en Bellein Gevorderd. Beide jaren zijn erop gericht een intensief persoonlijke groei door te maken op een lichaamsgeoriënteerde manier. De jaartrainingen zijn geen therapeutisch traject.

De twee opeenvolgende jaartrainingen vormen tevens de eerste twee jaar van de beroepsopleiding tot lichaamsgericht hechtingstherapeut. Dat betekent dat je na het succesvol doorlopen van de jaartrainingen je kunt kiezen of je door wilt studeren voor het therapeutschap. Je stroomt dan door naar het derde jaar van de beroepsopleiding.

Je bent niet verplicht door te stromen en je kunt na de eerste twee jaar jouw persoonlijke ontwikkelingstraject afsluiten en uitstromen.

Tijdens deze jaartraining leer je:

 • Jouw drie zelven (drie lagen van bewustzijn) onderscheiden
 • Waar jouw blokkades in je lichaam zitten en de oorsprong hiervan
 • Technieken om jouw levensenergie te stimuleren
 • Ademhalings- en bewegingstechnieken toe te passen
 • Werkelijk contact te maken met jezelf en jouw ziel
 • Met een open hart contact te maken met de ander
 • Welke vorm van gehechtheid jij in je draagt

De Bellein Academie legt bij de beroepsopleiding tot lichaamsgericht hechtingstherapeut het accent op krachtige basisprincipes uit de ontwikkelingspsychologie, Jungiaanse psychoanalyse, Reichiaanse karakteranalyse, bio-energetica, filosofie, neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, de musculoskeletale leer, ademtherapie en bewegingsleer.

We kijken met een holistische blik naar de mens aangezien wij geloven dat alles in het leven met elkaar verweven is. Tijdens deze opleiding zie je dit sterk terug. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die wordt ingegeven door je lichaam (hart). Naast dit alles word je je op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en het effect ervan op de wereld om je heen.

Data

De groep van seizoen 2023/2024 is reeds vol.

DATA NIEUWE JAARTRAINING SEIZOEN 2024/2025 zaterdag 7 -8 september 2024 – weekend module 1
9 september – theorie module 1

19-20 oktober 2024 – weekend module 2
21 oktober– theorie module 2

30 november - 1 december 2024 – weekend module 3
2 december – theorie module 3

1 -2 februari 2025 – weekend module 4
3 februari – theorie module 4

vrijdag 14 -zaterdag 15 maart 2025 – weekend module 5
zondag 16 maart – theorie module 5 (let op: wijkt af!)

10 - 11 mei 2025 – weekend module 6
12 mei - theorie module 6

15 juni 2025 uitnodiging jaarlijkse Feest
(viering afsluiting tweedejaars Core Essence)

Tijden:
weekenden van 9.00 tot 17.00 uur
theorie 9.00 tot 12.30 uur


€3975,-

Dit zijn de kosten voor particulieren. Het bedrag is vrijgesteld van btw.

Overige kosten bestaan uit aan te schaffen boeken, online training en de verplichte therapeutische sessies.

Financiële budgetten mogen geen drempel zijn om een training of opleiding te gaan volgen. Daarom kiezen wij voor lagere tarieven voor particulieren en zelfstandig ondernemers.Wij gaan er vanuit dat werkgevers beschikken over budgetten voor duurzame inzetbaarheid. Onze zakelijke tarieven zijn daarom marktconform en exclusief BTW. Wanneer de werkgever de training of opleiding vergoedt, geldt daarom een ander tarief, vraag een offerte op.

Algemene info

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt:

 • Wanneer je wilt weten wie je werkelijk bent en wat jou ten diepste drijft (en weerhoudt) te zijn wie je bent;

 • Wanneer je eraan toe bent om in jezelf te investeren en de kwaliteit van je leven en werkend bestaan wilt verhogen;

 • Wanneer je wilt ontdekken hoe je jouw levensenergie vrijelijk kunt laten stromen, jouw passie wilt volgen en vanuit jouw creativiteit je leven invulling wilt geven;

 • Als je jezelf wilt bevrijden van de belemmerende overtuigingen en blokkades;

 • Als je jouw persoonlijk leiderschap wilt versterken en jouw levenspad wilt volgen;

 • Voor therapeuten die lichaamsgericht werken willen gaan werken en eerst zelf het proces van Core Essence willen doormaken.

Toelatingseisen

Naast de algemene voorwaarden voor deelname aan de training, gelden tevens onderstaande eisen:

 • je beseft dat je deelneemt aan een intensieve training waarbij je jouw eigen grenzen wilt verleggen, je realiseert je dat dit gepaard kan gaan met het doorwerken van moeilijke stukken in jezelf en neemt hier verantwoordelijkheid voor;

 • je volgt daarom tijdens de jaartraining minimaal 5 therapeutische sessies (bij voorkeur meer dan 5) bij een bij Bellein aangesloten lichaamsgerichte (psycho)therapeut;

 • Je leest de verplichte literatuur, maakt de reflectieverslagen en hebt een open houding ten aanzien van samenwerken, elkaar spiegelen en het constructief geven en ontvangen van feedback;

 • Je vult het betreffende intakeformulier in en stuurt dit toe naar de toelatingscommissie. Zij beoordelen je aanvraag en nemen contact met je op.

Studieduur

Je komt zes ‘weekenden’ bij elkaar, dat wil zeggen: zes keer 2 dagen dompel je onder in het thema dat in dat weekend centraal staat.

Daarnaast neem je deel aan theoriemiddagen. Zie hiervoor bij data.

kennis die leidt tot verandering heet wijsheid
€ 3975,-

Jaartraining Bellein Basis

Een intensief en lichaamgericht persoonlijk traject op zoek naar je ware zelf. Daag jezelf uit. Verleg je grenzen, vergroot jouw comfortzone. Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens.


Heb je een vraag?
Mail ons gerust!

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik verstopte mijn kwetsbare kant van mezelf.
Ik was me totaal niet bewust van het masker dat ik vaak inzet wanneer ik in contact ben met iemand anders. De workshop heeft me inzicht gegeven hoe ik met mijn masker mijn kwetsbare kant van mezelf verstop.
Beate - deelnemer Ontmasker Jezelf
Het voelde eerlijker en dat gaf me een gelukkig gevoel. 
Ik vond het in het begin spannend om zonder masker door de dagen te bewegen. Ik voelde me naakt en super kwetsbaar, en ik voelde tegelijkertijd veel meer mezelf. Het voelde eerlijker en dat gaf me een gelukkig gevoel. Heel vreemd in het begin, maar nu ik eraan begin te wennen brengt het me veel.
Tom - deelnemer Ontmasker Jezelf
Toen ik mijn masker liet vallen, voelde ik ineens zoveel power.
Het inzicht dat ik met mijn masker mijn levensenergie verberg. Och. toen ik mijn masker liet vallen, voelde ik ineens zoveel power. Het deed me verdriet te zien hoe ik mijn kracht met mijn masker maskeer. Het mag er niet zijn. Ik maskeer het met verdriet, met lief zijn, afwachtend zijn. Doe het met een soort van rust uitstralen. Nu ik dit weet, voel ik het verlangen om echter te leven alleen maar groter. Wat fijn om te weten wat ik kan doen.
Gerrit - Deelnemer Ontmasker Jezelf
 Ik begrijp nu mijn eigen ‘in-authenticiteit’ beter
De oefening met het masker afzetten heeft impact gemaakt, vooral omdat ik me niet bewust was van de angst die erachter zat. Hierdoor begrijp ik mijn eigen ‘in-authenticiteit’ beter en het brengt me ook dichter bij mijn innerlijke ik.
Joan - Deelneemster Ontmasker Jezelf