over bellein academie

Over Bellein Academie

De Bellein Academie biedt onderwijs aan dat gericht is op het verhogen van de kwaliteit van je leven. Dat doen we door cursussen en trainingen aan te bieden die je uitnodigen een solide basis in jezelf te ontwikkelen. Het creëren van een dergelijke basis vraagt om een vergroting van je zelfkennis en een diepgevoeld bewustzijn van jouw eigen normen en waarden. 


Weten wie je werkelijk bent, wat je drijft en waar je hart ligt zijn geen soft skills, maar een verantwoordelijkheid die je als mens hebt te nemen. Wanneer je bereid bent jezelf te ontdoen van je eigen façades, ben je in staat eigenaarschap te nemen. Niet alleen voor de loop van je eigen leven, maar ook voor de plek die je inneemt in het grotere geheel. Ontwikkel jezelf, weet wie je bent en breng jouw talenten naar het licht‘.
(Marjolein van Belle, deel uit de inspiratierede bij de opening van de Bellein Academie, 2018)


Met het volgen van het onderwijs bij de Bellein Academie leer je luisteren naar je lichaam. Het vertelt je wat jouw werkelijke drijfveren zijn, waar je hart naar verlangt en welke deugden jij wilt uitdragen. Je ontdekt de duistere kanten van jezelf en neemt er verantwoordelijkheid voor. Je ontwikkelt ankers in je leven die stabiliteit brengen en richtinggevend zijn. Handelend vanuit de basis die jij creëert in je lichaam leef je het leven zoals jij het wilt.


Met down to earth opleidingen ontdek je welke potenties je werkelijk in je draagt. Je zet wezenlijke stappen in het vormgeven van persoonlijke leiderschap dat ieder mens nodig heeft zijn dromen te verwezenlijken. In zowel je werkend bestaan als op persoonlijk vlak zul je de positieve effecten terugzien. Onze kracht? Een professioneel en toegewijd team, relatief kleine groepen en veel persoonlijke aandacht. 


De Bellein Academie daagt je uit, inspireert en biedt professionele ondersteuning in de reis die je met jezelf maakt. Het gehele opleidingsaanbod doet aanspraak op de onmiskenbare wijsheid van je lichaam, op het intellect van je geest en het diepe verlangen van jouw ziel.

Ben jij er klaar voor?

over marjolein leef jouw verlangen

Marjolein

Naast eigenaar van de Bellein Academie ben ik binnen de academie werkzaam als hoofddocent. Ik heb pedagogische wetenschappen en onderwijskunde gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, die gevolgd werd door een studie opleidingskunde aan de HAN. Lange tijd heb ik binnen het reguliere onderwijs mijn bijdrage kunnen leveren, wat ik met heel veel plezier heb gedaan.

Vijftien jaar geleden ontstond het verlangen mij op persoonlijk gebied verder te ontwikkelen. Ik ben de internationale vierjarige opleiding tot lichaamsgericht therapeut gaan volgen. Plus een specialisatiejaar. In 2013 startte ik mijn eigen praktijk Bellein op en in 2018 opende ik de deuren van de Bellein Academie. 

‘Ik geloof in de liefde en ik geloof dat het de enige ware kracht is die de mens heelt. Met het geloven in de liefde ontwapent een mens zijn hart en staat hij zichzelf toe zijn ware verlangens te volgen, bewegend voorbij de angst die hem er van weerhoudt datgene te doen waar hij gelukkig van wordt’. 

sophie office manager bellein

Sophie

Office manager

Ik ben Sophie en bij de Bellein Academie aan het werk als Office Manager.

Ik werk graag op plekken waar we met elkaar een positieve, liefdevolle kracht de wereld in zetten. Waar we mensen laten voelen hoe mooi en waardevol ze zijn. Dat ze mogen leven. Ik ben veel in de natuur, werk ook als natuurcoach en ben moeder van twee fantastische zonen.

anja-bellein-academie

Anja

Coördinator facilitaire zaken

Voor mij is het belangrijkste om mensen van ‘een onrustige en vaak donkere plek’ te brengen naar meer innerlijke rust en lichtheid. Het inzetten van zelfonderzoek (inquiry) en (lichaamsgerichte) oefeningen helpen daarbij. Je krijgt zicht op jezelf en je eigen situatie. Je ontdekt hoe je weer in beweging kunt komen en veranderingen kunt aanbrengen. Aanvaarden brengt je bij je basis, verlangen voedt de beweging. Beide aspecten heb je als mens nodig. Als senior maatschappelijk werker (v.o.) en pulsar-veranderkundige weet ik daar alles van. 

Binnen de Bellein Academie coördineer ik de facilitaire zaken en organiseer ik samen met teamleden en vrijwilligers het jaarlijkse feest van de academie. Dit feest is hét moment waarop deelnemers en alumni van de jaartrainingen en opleidingen elkaar weer ontmoeten.

Je bestaat met je lichte en je donkere dagen, ook met dat wat we liever niet hebben, maar alles is welkom. Want: ‘Liefde is onfeilbaar, zij maakt geen fouten, want alle fouten zijn het verlangen naar Liefde’.
– Andrew Bonar Lax –

Marcel-bellein-academie

Marcel

Elektronicus - Docent-assistent binnen de Bellein Academie

Persoonlijke ontwikkeling heeft al vele jaren mijn interesse. Core Energetica en Padwerk brachten mij diepgaande en praktische kennis. Inmiddels heb ik ruim twintig jaar ervaring met Padwerk. Momenteel volg ik de opleiding voor lichaamsgericht therapeut en ben ik mijn eigen praktijk aan het opbouwen.

Naast persoonlijke ontwikkeling heb ik ook een fascinatie voor techniek, met name elektronica. Ik werk dan ook als elektronicus bij een wetenschappelijk instituut waar instrumenten voor satellieten worden ontwikkeld. In mijn vrije tijd maak ik lange fietstochten, de langste tot nu toe was van Utrecht naar Rome.

“Jezelf diepgaand leren kennen op alle niveaus (je lijf, je psyche en je spiritualiteit) is het meest waardevolle dat je voor jezelf kunt doen. Je gaat jezelf begrijpen wat je in staat stelt echte veranderingen in je leven tot stand te brengen. Het vraagt geduld en toewijding, en het is het mooiste dat je jezelf kunt geven”

John 

Docent ZenBoksen - Lichaamsgericht Hechtingstherapeut in opleidingTeam Bellein Academie aan het werk

Team Bellein Academie aan het werk
null
null