Jaartraining Bellein Gevorderd

Een intensief en lichaamgericht persoonlijk traject op zoek naar je ware zelf

Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens

Een intensief en lichaamgericht persoonlijk traject op zoek naar je ware zelf. Daag jezelf uit. Verleg je grenzen, vergroot jouw comfortzone. Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens.

Tijdens de jaartraining Bellein Basis heb je kennisgemaakt met de kindfasen uit de ontwikkelingspsychologie. Niet alleen heb je een theoretisch kader ontvangen, maar meer nog heb je lichamelijk kunnen ervaren wat in jouw lijf en leven te doorvoelen was rondom specifieke thematieken.

In het tweede jaar verdiepen we jouw ervaring en kennis door per kindfase de karakterstructuren te betrekken. In je volwassen lichaam zijn de ervaringen uit je jeugd zichtbaar geworden, ze vertellen hun verhaal en kunnen op momenten je gedrag nog steeds onbewust beïnvloeden.

Met de kennis over de drie lagen van bewustzijn in je en de theorie over deze structuren zak je nog een laag dieper in jezelf. Je leert zowel de lichte als de duistere kanten in jezelf aankijken en er met compassie naar te kijken.

Tijdens deze jaartraining leer je:

Tijdens het tweede jaar leer je het contact te maken met je lichaam te verdiepen. Daarnaast maak je het principe van energiehuishouding eigen waarbij je je meer bewust bent van de manier waarop de energie in je lichaam beweegt. Je maakt kennis met de karakteranalyse van Reich en ervaart welke karakterstructuren jou eigen zijn.

Met de karakterstructuur leer je op een diepere laag meer over je maskergedrag, lagere en hogere zelf. Je ontdekt welke overlevingstechnieken je inzet en je krijgt technieken aangereikt om de lagen in jezelf te herkennen en in je cliënt. Naast ademhalings- en bewegingstechnieken leer verfijn je jouw lichaamsbewustzijn en is het volgen van de lichaamstaal een automatische geworden.

De jaartrainingen zijn ontwikkeld voor mensen die een intensief programma van persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op een lichaamsgeoriënteerde manier. De jaartrainingen zijn geen therapeutisch traject.

Bellein legt het accent op krachtige basisprincipes uit de ontwikkelingspsychologie, Jungiaanse psychoanalyse, Reichiaanse karakteranalyse, bio-energetica, filosofie, neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, de musculoskeletale leer, ademtherapie en bewegingsleer.

We kijken met een holistische blik naar de mens aangezien wij geloven dat alles in het leven met elkaar verweven is. Tijdens deze opleiding zie je dit sterk terug. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die wordt ingegeven door je lichaam (hart). Naast dit alles word je je op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en het effect ervan op de wereld om je heen.

Data

De tweedejaarsgroep voor seizoen 2023/2024 is reeds VOL.

DATA NIEUWE SEIZOEN 2024/2025

21 - 22 september 2024 – weekend module 123 september - theorie module 1

2 en 3 november 2024 – weekend module 2
4 november – theorie module 2

14 en 15 december 2024 – weekend module 3
16 december – theorie module 3

15 en 16 februari 2025 – weekend module 4
17 februari – theorie module 4

5 en 6 april 2025 – weekend module 5
7 april – theorie module 5

13  en 14  juni 2025 – weekend module 6
15 juni FEEST!

Weekenddagen van 9.00 tot 17.00 uur
Theorie ochtend van 9.00 tot 12.30 uur

€3975,-

KOSTEN SEIZOEN 2024/2025
Dit zijn de kosten voor particulieren.
Het bedrag is vrijgesteld van btw.

Overige kosten bestaan uit aan te schaffen boeken, online training en therapeutische sessies. De kosten hiervan zijn niet in de prijs inbegrepen.

Financiële budgetten mogen geen drempel zijn om een training of opleiding te gaan volgen. Daarom kiezen wij voor lagere tarieven voor particulieren en zelfstandig ondernemers. Wij gaan er vanuit dat werkgevers beschikken over budgetten voor duurzame inzetbaarheid.

Onze zakelijke tarieven zijn daarom marktconform en exclusief BTW. Wanneer de werkgever de training of opleiding vergoedt, geldt daarom een ander tarief, vraag een offerte op.

Algemene info

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt:

  • Wanneer je wilt weten wie je werkelijk bent en wat jou ten diepste drijft (en weerhoudt) te zijn wie je bent;

  • Voor als je eraan toe bent om in jezelf te investeren en de kwaliteit van je leven en werkend bestaan wilt verhogen;

  • Wanneer je wilt ontdekken hoe je jouw levensenergie vrijelijk kunt laten stromen, jouw passie wilt volgen en vanuit jouw creativiteit je leven invulling wilt geven;

  • Als je jezelf wilt bevrijden van de belemmerende overtuigingen en blokkades;

  • Als je jouw persoonlijk leiderschap wilt versterken en jouw levenspad wilt volgen;

  • Voor therapeuten die lichaamsgericht werken willen gaan werken en eerst zelf het proces van lichaamsgericht werken willen doormaken.

Toelatingseisen

Naast de algemene voorwaarden voor deelname aan de training, gelden tevens onderstaande eisen:

  • Je beseft dat je deelneemt aan een intensieve training waarbij je jouw eigen grenzen wilt verleggen, je realiseert je dat dit gepaard kan gaan met het doorwerken van moeilijke stukken in jezelf en neemt hier verantwoordelijkheid voor

  • Je volgt tijdens de jaartraining minimaal 5 sessies (bij voorkeur meer dan 5) bij een bij Bellein aangesloten lichaamsgerichte (psycho)therapeut

  • Je hebt het eerste jaar de jaartraining Bellein (JBB) succesvol doorlopen.

Studieduur

Het betreft een jaartraining voor mensen die het eerste jaar van de jaartraining Bellein succesvol hebben doorlopen.
In het tweede jaar kom je zes ‘weekenden’ bij elkaar, dat wil zeggen: zes keer 2,5 dag dompel je onder in het thema dat in dat weekend centraal staat.

kennis die leidt tot verandering heet wijsheid
€ 3975,-

Jaartraining Bellein Gevorderd

Tijdens het tweede jaar leer je het contact te maken met je lichaam te verdiepen. Daarnaast maak je het principe van energiehuishouding eigen waarbij je je meer bewust bent van de manier waarop de energie in je lichaam beweegt. 


Heb je een vraag?
Mail ons gerust!

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik verstopte mijn kwetsbare kant van mezelf.
Ik was me totaal niet bewust van het masker dat ik vaak inzet wanneer ik in contact ben met iemand anders. De workshop heeft me inzicht gegeven hoe ik met mijn masker mijn kwetsbare kant van mezelf verstop.
Beate - deelnemer Ontmasker Jezelf
Het voelde eerlijker en dat gaf me een gelukkig gevoel. 
Ik vond het in het begin spannend om zonder masker door de dagen te bewegen. Ik voelde me naakt en super kwetsbaar, en ik voelde tegelijkertijd veel meer mezelf. Het voelde eerlijker en dat gaf me een gelukkig gevoel. Heel vreemd in het begin, maar nu ik eraan begin te wennen brengt het me veel.
Tom - deelnemer Ontmasker Jezelf
Toen ik mijn masker liet vallen, voelde ik ineens zoveel power.
Het inzicht dat ik met mijn masker mijn levensenergie verberg. Och. toen ik mijn masker liet vallen, voelde ik ineens zoveel power. Het deed me verdriet te zien hoe ik mijn kracht met mijn masker maskeer. Het mag er niet zijn. Ik maskeer het met verdriet, met lief zijn, afwachtend zijn. Doe het met een soort van rust uitstralen. Nu ik dit weet, voel ik het verlangen om echter te leven alleen maar groter. Wat fijn om te weten wat ik kan doen.
Gerrit - Deelnemer Ontmasker Jezelf
 Ik begrijp nu mijn eigen ‘in-authenticiteit’ beter
De oefening met het masker afzetten heeft impact gemaakt, vooral omdat ik me niet bewust was van de angst die erachter zat. Hierdoor begrijp ik mijn eigen ‘in-authenticiteit’ beter en het brengt me ook dichter bij mijn innerlijke ik.
Joan - Deelneemster Ontmasker Jezelf