Online cursus Gegrond aanwezig zijn

Een online cursus van 7 modules waarin je dieper contact maakt met jezelf

We vergeten de taal van ons lichaam.

Van jongs af aan verleren we onze natuurlijke manier van afgestemd zijn op ons lijf, van afgestemd zijn op onszelf. We vergeten de taal van ons lichaam. Terwijl het lijf de hele dag met ons praat. De signalen van ons lichaam zijn hele duidelijke signalen, die we direct herkennen mits we daar bewustzijn op hebben. De gehele dag door vertelt ons lichaam ons wat het nodig heeft, wat goed voelt, wat minder fijn voelt, wat stress geeft, wanneer het honger en dorst heeft of rust wil.

We voelen dat we moeten huilen of boos worden. En vaak verontschuldigen we ons voor deze emoties en slikken ze vervolgens weg. Geloof mij, je slikt de emoties niet weg. Onbewust wordt de emotie ergens in je lichaam geparkeerd en het komt er vanzelf een keer uit. Dat kan jaren op zich laten wachten, maar er komt een moment waarop het zijn weg naar buiten vindt. Vaak op onverwachte momenten. Denk maar aan spontane huilbuien, onverwachte bommen die barsten of jouw lijf wordt ziek.

Wat ga je leren?

  • Je leert de taal van je lichaam te herkennen
  • Je staat op een compassievolle manier meer stil bij jezelf
  • Je wordt sensitiever voor de signalen van je lijf doordat je jouw focus vergroot
  • Je ontwikkelt een sterker gevoel van innerlijk weten waar je op durft te vertrouwen
  • Je krijgt steeds meer respect voor de wijsheid van je lijf en jouw innerlijke weten
  • Je brengt lichaam, geest & ziel in balans waardoor je met meer vertrouwen, liefde, energie en plezier door het leven beweegt

Het lichaam liegt niet, het liegt nooit, het kan niet liegen. Het is aan jou om het onderscheid te leren maken tussen de taal van je ego en de taal van je lijf. Wanneer je woorden voelt, dan kun je er bijna altijd vanuit gaan dat het de taal van je lichaam is. De taal van je lijf resoneert in je gehele wezen, wanneer er aandacht is voor je lijf dan kun niet om die resonantie heen. Je weet op dat moment: dit is mijn waarheid, er is geen twijfel meer mogelijk. Ik zie vaak in mijn praktijk tijdens sessies, en ook tijdens de trainingen van de Bellein Academie, wat deze resonantie doet met de cliënten of deelnemers. Hun lichaam kan gaan tintelen, het kan gaan trillen en schudden, sommigen krijgen kippenvel of gaan spontaan huilen. Huilen omdat ze hun waarheid voelen. Huilen van blijdschap, van opluchting.

Ze vinden een schat, ze vinden heling. Ze vinden een nieuw gevoel van binnen of een oud gevoel mag weer tot leven komen.

Oude wonden worden geheeld, de energie kan weer gaan stromen en het wordt zacht in en om ze heen. Het is elke keer weer zo’n prachtige belevenis. En niet alleen voor hun, ook ik word ieder keer weer diep geraakt door onze eigen helende kracht.
These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik verstopte mijn kwetsbare kant van mezelf.
Ik was me totaal niet bewust van het masker dat ik vaak inzet wanneer ik in contact ben met iemand anders. De workshop heeft me inzicht gegeven hoe ik met mijn masker mijn kwetsbare kant van mezelf verstop.
Beate - deelnemer Ontmasker Jezelf
Het voelde eerlijker en dat gaf me een gelukkig gevoel. 
Ik vond het in het begin spannend om zonder masker door de dagen te bewegen. Ik voelde me naakt en super kwetsbaar, en ik voelde tegelijkertijd veel meer mezelf. Het voelde eerlijker en dat gaf me een gelukkig gevoel. Heel vreemd in het begin, maar nu ik eraan begin te wennen brengt het me veel.
Tom - deelnemer Ontmasker Jezelf
Toen ik mijn masker liet vallen, voelde ik ineens zoveel power.
Het inzicht dat ik met mijn masker mijn levensenergie verberg. Och. toen ik mijn masker liet vallen, voelde ik ineens zoveel power. Het deed me verdriet te zien hoe ik mijn kracht met mijn masker maskeer. Het mag er niet zijn. Ik maskeer het met verdriet, met lief zijn, afwachtend zijn. Doe het met een soort van rust uitstralen. Nu ik dit weet, voel ik het verlangen om echter te leven alleen maar groter. Wat fijn om te weten wat ik kan doen.
Gerrit - Deelnemer Ontmasker Jezelf
 Ik begrijp nu mijn eigen ‘in-authenticiteit’ beter
De oefening met het masker afzetten heeft impact gemaakt, vooral omdat ik me niet bewust was van de angst die erachter zat. Hierdoor begrijp ik mijn eigen ‘in-authenticiteit’ beter en het brengt me ook dichter bij mijn innerlijke ik.
Joan - Deelneemster Ontmasker Jezelf
€ 149,-
€74,-

Online cursus 'Gegrond aanwezig zijn'

Breng je lichaam, geest & ziel in balans waardoor je met meer vertrouwen, liefde, energie en plezier door het leven beweegt.

Hoeveel tijd kost het me?

Je vindt deze en andere online cursussen in je dashboard.


Hoe vaak moet ik de oefeningen doen?

Dat is geheel aan jou. Mijn advies is om twee weken lang elke dag minimaal één oefening te doen.

Je kunt een specifieke oefening vaak herhalen om sensitiever te worden voor de boodschappen van je lichaam. Bij elke oefening geef ik een beschrijving en je zult ook merken dat je een voorkeur krijgt voor bepaalde oefeningen. Die kun je dan vaker herhalen wanneer dat zo voelt.


Wat heb ik nodig voor deze oefeningen?

Wat belangrijk is, is dat je in een ruimte kunt zijn waar je alleen bent en niet gestoord wordt door anderen.

Veel mensen gaan in hun slaapkamer zitten of liggen of in hun werkkamer

Het kan fijn zijn om op een matje of matras te zitten of liggen.

Wanneer je de oefeningen zittend wilt doen, dan kun je een meditatiekussentje gebruiken. Wanneer je gaat liggen, zorg er dan voor dat het niet koud kunt krijgen.

Zorg er in ieder geval voor dat je behaaglijk en comfortabel kunt zitten of liggen

Je kunt naar de oefeningen luisteren via mobiel, tablet of pc/laptop. Bepaal zelf of je dit met of zonder koptelefoon wilt doen

Iets te drinken bij je hebben, maakt dat je na de oefening nog even kunt blijven zitten en na kunt voelen hoe de oefening voor je is geweest


Zijn er ook fysieke bijeenkomsten waarbij ik het een keer kan oefenen en vragen kan stellen?

Ja, er zijn fysieke bijeenkomsten. Bekijk de agenda van de Bellein Academie wanneer de bijeenkomsten staan gepland. Een bijeenkomst duurt een uur. Daarna is er tijd om een kopje thee te drinken en met de andere deelnemers na te praten.

€ 149,-
€74,-

Online cursus 'Gegrond aanwezig zijn'

Gun jezelf deze ervaring

Breng je lichaam, geest & ziel in balans waardoor je met meer vertrouwen, liefde, energie en plezier door het leven beweegt.


Deze kosten zijn eenmalig en vrij van BTW