Core Essence Gevorderd

Een intensief en lichaamgericht persoonlijk traject op zoek naar je ware zelf​. Daag jezelf uit. Verleg je grenzen, vergroot jouw comfortzone. Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens.
Tijdens de jaartraining Core Essence Basis heb je kennisgemaakt met de kindfasen uit de ontwikkelingspsychologie. Niet alleen heb je een theoretisch kader ontvangen, maar meer nog heb je lichamelijk kunnen ervaren wat in jouw lijf en leven te doorvoelen was rondom specifieke thematieken. In het tweede jaar verdiepen we jouw ervaring en kennis door per kindfase de karakterstructuren te betrekken. In je volwassen lichaam zijn de ervaringen uit je jeugd zichtbaar geworden, ze vertellen hun verhaal en kunnen op momenten je gedrag nog steeds onbewust beïnvloeden. Met de kennis over de drie lagen van bewustzijn in je en de theorie over deze structuren zak je nog een laag dieper in jezelf. Je leert zowel de lichte als de duistere kanten in jezelf aankijken en er met compassie naar te kijken.

Tijdens deze jaartraining leer je:

Tijdens het tweede jaar leer je het contact te maken met je lichaam te verdiepen. Daarnaast maak je het principe van energiehuishouding eigen waarbij je je meer bewust bent van de manier waarop de energie in je lichaam beweegt. Je maakt kennis met de karakteranalyse van Reich en ervaart welke karakterstructuren jou eigen zijn. Met de karakterstructuur leer je op een diepere laag meer over je maskergedrag, lagere en hogere zelf. Je ontdekt welke overlevingstechnieken je inzet en je krijgt technieken aangereikt om de lagen in jezelf te herkennen en in je cliënt. Naast ademhalings- en bewegingstechnieken leer verfijn je jouw lichaamsbewustzijn en is het volgen van de lichaamstaal een automatische geworden.

Core Essence is ontwikkeld voor mensen die een intensief programma van persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op een lichaamsgeoriënteerde manier. De jaartraining is geen therapeutisch traject.

We kijken met een holistische blik naar de mens. Alles in het leven is met elkaar verweven. Bij de jaartraining hebben we daar oog voor. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die kan worden ingegeven door hetzij je hoofd, hetzij je hart of een combinatie ervan. Naast dit alles word je je tijdens de training op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en ligt er de uitnodiging om nieuwe gewoontes te ontwikkelen.

De totale training Core Essence bestaat uit drie jaar. Elk jaar kun je kiezen of je door wilt naar het daarop volgende jaar. De keuze is aan jou en samen bekijken we of en hoe het past bij waar je op dat moment staat.

Jaar 1: Core Essence Basis (CEB)
Jaar 2: Core Essence Gevorderd (CEG)
Jaar 3: Core Essence Verdiepend (CEV)

Video afspelen

Data

Data seizoen 2023/2024

29 – 30 september en 1 oktober 2023
10 – 11 – 12 november 2023
8 – 9 – 10 december 2023
16 – 17 – 18 februari 2024
22 – 23 – 24 maart 2024
10 – 11 – 12 mei 2024 (let op: de laatste dag is gericht op het vieren van het afscheid en is feest!)

We starten de dagen om 9.00 uur. Op vrijdag en zaterdag duurt de dag tot 17.00 uur en op zondag tot 13.00 uur.

€ 3475,-.

Dit zijn de kosten voor particulieren. Het bedrag is vrijgesteld van btw. Wanneer de werkgever de jaartraining vergoedt, geldt een ander tarief, vraag een offerte op. Overige kosten bestaan uit aan te schaffen boeken, online training en therapeutische sessies. De kosten hiervan zijn niet in de prijs inbegrepen.