Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen en onze antwoorden erop. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op.

Algemeen

De Bellein Academie biedt opleidingen en trainingen aan die jou uitdagen dieper in jezelf op zoek te gaan naar de ware kracht in jezelf, naar de essentie van jezelf. Een essentie die onzichtbaar in de diepte verscholen ligt.
Bellein daagt je uit, inspireert en biedt professionele ondersteuning in de reis die je met jezelf maakt. Het gehele opleidingsaanbod doet aanspraak op de onmiskenbare wijsheid van je lichaam, op het intellect van je geest en het diepe verlangen van jouw ziel.
Lees hier meer over ons.
Het aanbod van de Bellein Academie werkt met de wijsheid van het lichaam. Deze wijsheid komt op de eerste plaats, daarna pas volgt het hoofd. Dit uitgangspunt vormt de basis voor iedere workshop, cursus of training. Dit vraagt van ons docenten- en assistententeam binnen de Bellein Academie een bepaalde professionaliteit en expertise. Daarom zijn onze docenten geschoold als lichaamsgerichte (energetische) therapeut en hebben zij ervaring in het lesgeven van het unieke aanbod van de Academie.
Binnen de Bellein Academie zijn mensen werkzaam met ieder hun eigen expertise die bijdraagt aan de hoge standaard die wij stellen aan onze producenten. Zo is er een hoofddocent en zijn er meerdere docenten en assistenten werkzaam die de uitvoering van het aanbod verzorgen. Achter de schermen is een secretariaat hard aan de slag om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn. Binnen dit secretariaat werken een officemanager, financieel-juridisch medewerker, tekstschrijver, marketingspecialist en webdesigner. Daarnaast maakt de Bellein Academie gebruik van de diensten van een ervaren opleidingskundige, kwaliteitszorgmedewerker en een professionele foto- en videograaf. Ook is er een groep vrijwilligers die zich betrokken voelt bij het werk dat de Bellein Academie doet. Zij verzorgen onder andere de open avonden van Club2Gather en het jaarlijkse feest.
De Bellein Academie wil staan voor kwaliteit en professionaliteit. Dat betekent onder andere dat we gebruik maken van feedbackformulieren, structureel teamoverleg en een jaarlijkse evaluatiecyclus.
Lees hier meer over onze kwaliteit.
Ja, op dit moment heeft de Bellein Academie de accreditatie van het CRKBO ontvangen.
Nee, de Bellein Academie biedt geen therapeutische sessies aan.
De Bellein Academie biedt workshops, cursussen, trainingen en opleidingen in het kader van diep persoonlijk werk. Natuurlijk is het bij sommige trainingen fijn om thema’s, die in jou worden aangeraakt, verder uit te kunnen werken met een professioneel therapeut. Je kunt dan terecht bij therapeuten die lichaamsgericht werken. Deze vind je onder andere bij praktijk Bellein. Daar werken meerdere therapeuten die jou in jouw proces kunnen begeleiden.

Opleidingsaanbod en studiekeuze

Je vindt op deze pagina het aanbod voor consumenten:

Hier is het aanbod te vinden voor professionals die zich verder willen bekwamen in lichaamsgericht werken:

Ook kun je in een oogopslag zien wat er de komende maanden wordt aangeboden:

Je kunt altijd een gesprek aanvragen bij het secretariaat om te zien welke aanbod het beste past bij jouw wensen en verlangens. Ook zijn er mogelijkheden mee te doen met gratis workshops Core Essence. Deze zou je met name willen volgen, wanneer je interesse hebt in het volgen van de jaartrainingen Core Essence.
Vraag voor advies en de mogelijkheden aan het secretariaat. Je kunt mailen naar secretariaat@belleinacademie.nl of bellen met 06 49 16 55 34
Afhankelijk van wat je graag wilt, is het mogelijk om deel te nemen aan gratis bijeenkomsten. Vraag voor advies en de mogelijkheden aan het secretariaat. Je kunt mailen naar secretariaat@belleinacademie.nl of bellen met 06 49 16 55 34
Ja, neem contact op met het secretariaat. Je kunt mailen naar secretariaat@belleinacademie.nl of bellen met 06 49 16 55 34

Inschrijven

Bij veel aanbod is het mogelijk om je online in te schrijven. Voor het volgen van de jaartrainingen Core Essence en de post opleiding kun je je aanmelden, je krijgt dan een uitnodiging voor een intake. Wil je meer weten of de inschrijfprocedure, lees dan hier verder: >>>
Je ziet per aanbod op welke data het wordt aangeboden. Je kunt je tot een dag van tevoren aanmelden. Met uitzondering van de jaartrainingen Core Essence en de post opleiding. Hiervoor hebben we minimaal een week nodig. Schroom niet contact met ons op te nemen, we denken altijd graag met je mee. Je kunt mailen naar secretariaat@belleinacademie.nl of bellen met 06 49 16 55 34.
We streven ernaar binnen vijf werkdagen te reageren op jouw mail of aanmelding.
Echt een plek reserveren is niet mogelijk.
Je kunt ons wel altijd een mail sturen dat je interesse hebt in deelname aan een bepaald aanbod. Wij verzamelen de namen. Mocht er bij voldoende interesse weer een groep kunnen worden gestart, dan zullen we een datum zoeken en dit met alle geïnteresseerden communiceren.
Als je toch wilt deelnemen en de groep blijkt vol te zijn, stuur ons dan even een mail. Soms is er op het laatste moment nog een uitvaller. We kunnen je op een lijst zetten van mensen die graag gebeld willen worden. Je kunt mailen naar secretariaat@belleinacademie.nl of bellen met 06 49 16 55 34.

Deelname

Het is afhankelijk van de workshop, cursus of training waar je je voor aan wilt melden. Vaak staat het bij de tekst op de website vermeld. Je kunt er over het algemeen van uitgaan dat de minimale groepsgrootte uit 8 personen bestaat. De maximale groepsgrootte bestaat meestal uit 14 personen, uitzonderingen daargelaten. Wil je het specifiek weten? Neem even contact met ons op. Je kunt mailen naar secretariaat@belleinacademie.nl of bellen met 06 49 16 55 34
Wanneer het noodzakelijk is om de studiebelasting te vermelden, dan vind je dat in de bijgevoegde tabel die geplaatst is op de webpagina.
In de begeleiding staat jouw eigen ontwikkeling centraal. Je wordt daarbij ondersteund door de betreffende docent(en) en assistent(en) en, indien van toepassing, door de leertherapeut. Tussen betrokken partijen bestaat een open overleg die de begeleiding van jou ten goede komt.
Neem in eerste instantie direct contact op met het secretariaat. Bij, door ziekte of anderszins, niet kunnen deelnemen aan een workshop, cursus, masterclass, jaartraining of beroepsopleiding en vergelijkbare eenheden kan er geen beroep worden gedaan op inhalen van het misgelopen onderdeel. Ook kan men geen retournering van betaalde kosten aanvragen of beroep doen op een retournering. Het is niet mogelijk om misgelopen onderdelen om te laten zetten in een andere vorm van een workshop, cursus, masterclass, jaartraining of beroepsopleiding.

Fiscaal en betalingen

Al het aanbod van de Bellein Academie is vrijgesteld van BTW. De prijzen die genoemd worden zijn dus met 0% btw.
Kijk op de site van de Belastingdienst naar de specifieke voorwaarden. Vanaf 2021 is ter vervanging van de aftrek scholingsuitgaven een nieuwe regeling voor scholingsvouchers. Deze zijn vooral bestemd voor doelgroepen die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt en uit zichzelf minder geneigd zijn om scholing te volgen.
Afhankelijk van welke workshop, cursus of training je wilt volgen, kijken we met je mee naar de mogelijkheden van gespreid betalen.
Bij elke workshop, cursus of training zie je de prijs voor het product staan. Mocht er sprake zijn van additionele kosten, dan worden die specifiek genoemd. De genoemde prijzen zijn exclusief lunch en verblijfskosten. Deze komen voor eigen rekening.
Mocht er onverhoopt een onderdeel niet doorgaan wegens te weinig deelnemers, dan draagt de Bellein Academie uiteraard zorg voor terugbetaling van het reeds betaalde deelnemersgeld.

Praktische informatie

Al het aanbod van de Bellein Academie wordt aangeboden op de vestiging in Cothen. Aan de Willem Alexanderweg 77-01.
Uiteraard hopen we dat je gebruik kunt maken van een routeplanner. Het is dan wijs om het adres Willem Alexanderweg 56 in te voeren. Dan krijg je de juiste route.
Wanneer je vanuit het dorp aan komt rijden, dan zie je op de Willem Alexanderweg uiteindelijk een klein industrieterrein. Je kunt de auto daar aan de weg gratis parkeren. Vanuit daar kun je lopen. Je neemt de tweede ingang. Daar zie je aan de rechterkant een pand staan (het enige pand). Het pand is van buiten bekleed met hout en het staat op palen. Je kunt je auto daar niet parkeren, wel aan de straat of voor het hek.

Hier vind je een link met route via Google Maps.
Vanuit de richting Utrecht, Driebergen (Doorn) en Amersfoort zijn er buslijnen die bij Cothen een halte hebben. Het is vanaf de halte nog een 10 minuten lopen alvorens je bij de locatie bent aangekomen.

De belangrijkste documenten op een rij

Hier vind je onze algemene voorwaarden.
2. Voor annulering van een workshop, cursus, masterclass, jaartraining of beroepsopleiding envergelijkbare eenheden door een deelnemer, geldt:
– Afmelden dient schriftelijk te gebeuren. Bij afmelding voor een eenheid gelden de volgende voorwaarden:
– bij afmelding tot 2 maanden (60 dagen) voor aanvang krijg je het volledige bedrag terug, minus de boekings- en administratiekosten van 55,00 euro;
– bij annulering tussen 45 tot 30 dagen voor aanvang van de startdatum wordt 50% van het deelname geld in rekening gebracht;
– bij annulering vanaf 30 dagen vóór aanvang van de startdatum wordt 100% van het deelname geld in rekening gebracht;
– bij het niet verschijnen tijdens de eenheid, wordt geen geld teruggeboekt; o bij verhindering voor deelname door de deelnemer, mag de deelnemer een vervanger sturen mits toegelaten door de toelatingscommissie;
– bij wangedrag door deelnemer of wanneer de deelnemer in overtreding is met de geldende orde- en veiligheidsmaatregelen is de academie gerechtigd de deelnemer de toegang tot de academie en de locatie te ontzeggen, zonder dat de academie restitutie van de opleidingskosten is verschuldigd;
– bij annulering tijdens het overeengekomen de eenheid, wordt geen geld teruggeboekt. Tevens is het niet mogelijk beroep te doen op een andere eenheid van de Bellein Academie of therapeutische sessies van praktijk Bellein ter vervanging van het geannuleerde eenheid.

Hier vind je alles over ons AVG beleid en hoe we omgaan met je gegevens.

Hier vind je alles over onze onderwijsvisie.

Heb je nog vragen?

Staat je vraag er niet tussen? Mail ons dan en we staan je graag te woord.